center

Sunday, January 29, 2012

Cameron Highlands

Hai.. Harini aku terlebih rajin sikit so aku buat entry lebih dari satu.. Sementara tengah ada mood kan.. Lagipun sebenarnya banyak lagi entry2 yang xdipostkan.. Bukan apa bila tengah ada cerita tapi masa plak xde.. Okeylah aku nak cerita kitaorg gi jalan2 haritu..

Cuti raya cina yang bos bagi terlalu panjang, so kitaorg pun decide lah nak gi jalan2.. Lagipun percutian ni kitaorg dah booked 2 bulan yang lepas.. Aku, hubby n my baby gi Cameron Highlands.. Kitaorg pergi bertiga jer.. Seronok sangat2.. Lagi2 pergi dengan family yang tercinta.. Okey layan gambar bawah ni yer..

 Ni kitaorang baru jer sampai sana.. Awal pagi lagi ni, so kitaorg x check in hotel dulu.. Kita gi jalan2.. Destinasi pertama adalah KASIMANIS STRAWBERRY..

Ni palk kitaorang pergi pasa malam brinchang... Kita top jugaklah pasar malam ni.. Macam2 ada jual..


Ni ladang teh Cameran Valley.. Tak turun bawah pun, tengok dari atas jer..

Ni dia nougthy boy.. Asyik jer dengan monyet dia tu.. Monyet ni beli masa jalan2 kat pekan brinchang.. Entah kenapa minat sangat dia dengan monyet tu..

Tengah berehat selepas makan tengahari.. Ni lah rumah rehat yang kitaorg duduk.. "Eight Mentigi Guest House"... Okeylah selesa sangat..

Apapun kitaorg sangat lah HAPPY dapat jalan2.. My hubby kata xpuas jalan2 kat sana.. Lain kali dia ajak pergi lagi.. Insyallah ada masa kelapangan kita pergi lagi yer.. Kalo x cameron pun maby pergi tempat lain.. Rasanya 3 hari 2 malam tu sangat lah pendek masanya.. Nak tunggu gi sana sikit punya lama, tapi dah sampai sana sekejap jer dah nak balik..

Annual Lunch 20-01-2012

Hi semua.. Ni cerita sebelum cuti haritu.. Xsempat nak update.. Hari kena update jugak sebab blog ni dah lama xupdate.. Biasa setiap tahun, kilang aku ni memang ada buat jamuan makan sebelum cuti Tahun Baru Cina.. Macam-macam lah aktiviti kitaorg buat... Acara wajib adalah lucky draw.. Itu mesti ada.. Tapi aku xpernah pun dapat.. Xtaulah tahun bila baru ada lucky.. Mungkin sampai pencen pun belum tentu dapat.. Xpelah yang penting HAPPY..

Ha ni dia hadiah untuk lucky draw tu. Hadiah petama TV LCD panasonis 32''.. Hadia no.2 Smartphone.. Tahun ni hadiah nampak menarik sikit lah. Ni pun kita semua yang request.. Kalo x asyiklah hamper jer.. Apapun menarik atau x, tapi aku xpernah dapat.. Hahaha..


Ni plak adalah penghujung acara.. Semua pekerja dapat cenderahati "mug" yang ditempah khas daripada kak Nurul Ain Razak.. Ini jelah yang aku dapat.. Apapun haritu memang enjoy..

Okeylah ni jer gambar yang aku update yang lain semua da kat dalam album FB aku.. Sapa yang nak tengok banyak gambar lagi silalah lawat album di FB aku..