center

Monday, May 28, 2012

Alahai Anak Bujang Mama!!!!!

Alahai anak mama!! Dia main bedak lagi.. Ni lah anak bujang mama suka sangat ngan bedak.. Pantang jumpa, habis dikerjakan..

Tengok siap dia bleh buat peace plak..

Siap senyum2 lagi.. Ni nak snap gambar sikit punya susah sekarang..

Kena marah ngan papa dia buat tak tau jer..

Sambil makan rota atas katil..

Tengoklah muka selamba dia..

Nanti bila anak bujang mama ni dah besar bacalah diari mama ni.. Macam mana gelagat kamu dulu masa kecik2 yang bleh membuatkan mama naik darah.. Nakal sungguh kamu nak.. Kamu lah anak bertuah mama..
Mama sayang kamu sangat2..

Tuesday, May 22, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan (Secret Recipe)

Hai all.. Malam tadi mama rasa malas sangat nak masak.. So, ajaklah papa gi makan kat luar.. Mama ajak makan kat fast food jer sebab anak bujang mama ni mmg suka makan kat fast food.. Jadi, papa bawalah kitaorang gi makan kat secret recipe.. Apalagi layan lah gambar kat bawah ni..

Anak bujang mama ni dah pandai buat PEACE!!! Masa ni makanan belum sampai lagi.. So bujang tu makan keropok jer yang disediakan..

Ha air dah sampai.. Untuk bujang tu mama cuma orderkan aiskrim sundae with smarties.. Dia dah xsabar nak makan..

Wah, dia tengah makan aiskrim.. Tapi makan xhabis pun.. Mama plak yang kena habiskan.. Dia dah sibuk nak main jer.. nasib baik masa tu xramai orang..

Ni dia spagetti meatballs mama.. Tapi budak kecit ni yang bedal.. Xpelah mama makan sorang pun bukanya bleh habis.. Banyak tu..

Ni plak my lovely papa.. Papa makan curry mee jer.. Banyak sungguh mengah jugak papa nak habiskan..

Akhir skali budak kecit yang comot.. Habis comot muka dia sebab makan aiskrim..

Monday, May 21, 2012

Satu Rejab

Assalamualaikum... Hari ni 22 Mei bersamaan dengan satu rejab.. Diam xdiam xlama lg kita dah nak sampai bulan Ramadhan.. Lepas Ramadhan plak kita nak jumpa bulan Syawal la plak.. So nak kena buat preparation untuk puasa n raya.. Harap2 tahun ni diberi lagi kekuatan dan kesihatan yang kekal buat mama, papa n family untuk menunaikan ibadah puasa..

Actually untuk raya kanak2 lah yang paling meriah.. So, mama plan raya tahun ni nak guna tema warna krim.. Tapi baju lum cari lagi pun.. Xpe tailor mak mertua so beli lambat2 pun xpe.. Planning ngan papa next month baru nak beli baju untuk buat raya.. Rasanya macam sekejap jer masa berlalu..Harap2 dapat bertemu lagi Ramadhan yang akan datang..

Wajah-wajah ceria kesayangan mama.. Love U Forever..

Jalan-Jalan Cari Makan (Sabak Awor)

Hai, bertemu kembali kita erk.. Dah lama giler xde update erk.. buzy yg teramat2.. Cerita banyak tapi masa xde n mood pun xde.. So tetiba harini ada mood plak..

Actually ini cerita last 2 week punya.. Simpan jer, harini baru terfikir nak publish.. Kitaorang gi makan2 kat sabak awor.. Sebenarnya dah lama sangat xpergi makan kat sana.. Malam tu mak tepon ajak gi makan kat sana, sbb ramai yang ada.. Pakcik n makcik ku pun ada.. So lagi seronok kalo gi ramai2 kan.. Oklah layan gambar bawah ni yer..

Hahaha.. gambar ni dah selesai sesi menjamu selera pun.. Xsempat nak snap gambar sebelum.. Masing2 dah lapar pun lupa nak ambil gambar.. Lepas makan papa baru ambik gambar.

Ha tengok masing-masing dah menyandar kekeyangan.. Habis semua makanan yang di order.. Yang xhabis cuma nasi jer.. Sebab lauk terlalu banyak so masing2 makan lauk jer.. Ni tengah sesi borak2 kosong plak.

Ni plak gambar wajib.. Mesti ada muka dia baru lah ceria blog mama ni.. Ni lah dia anak bujang mama.. dah besar kan dia.. Ni baru lepas berlari keliling kawasan.. Main kejar2... Habis berkilat semua muka.. Nakal sungguh budak ini.. Ini dia nak berhenti berlari pun sebab papa kata nak amik gambar.. Dia ni memang suka bergambar dan tengok gambar.. Kalo kamera dah kat tangan dia mmg orang lain xbleh guna..

Masa ni papa ajar buat peace tapi dia xpandai nak bentukkan jari2 dia.. So, yang terkeluar cuma jari telunjuk jer.. Xjadi pun peace.. Dah banyak kali papa ajar still xpandai jugak.. xpelah nak yang penting kamu bahagia.. hahahah... PEACE!!!!