center

Wednesday, June 20, 2012

Xtau kenapa..

Sekarang ni aku tengah susah hati tengok keadaan Akim.. Kat kaki dia mcam melecur..
Xtau lah kenapa.. pengasuh kata kena gigit nyamuk.. Tapi semalam aku n hubby bawa dia gi sinsei untk minta ubat kena gigit nyamuk. sekali sinsei tu tengok dia pun terperanjat.
sinsei tu kata, "ni bukan kena gigit nyamuk tapi ni macam melecur kena benda panas"..
masa dengar aku n hubby punya lah terperanjat.. yelah kitaorang ingatkan kena gigit nyamuk macam yang pengasuh cakap.. 



Cer tengok.. pada pandangan aku sngat2 lah teruk.. Tapi xtau kenapa..
Malam ni aku n hubby nak bawa dia gi jumpa doktor kulit.. Harap2 xde apalah yang serius sangat..
malam tadi Akim dah xlena tido.. dia kata tempat luka tu sakit.. Ya Allah, bayangkan macam mana perasaan aku.. kalo boleh biarlah aku yang tanggung sakit tu.. 
Akim asyik jer menangis sebab sakit katanya..
Rasa xsabar nak bawa dia gi jumpa doktor.. Ingatkan nak gi siang ni tapi call buat appoinment tadi doktor siang xde plak.. Malam nanti baru doktor ada.. 

Ya allah, Ya Tuhanku sembuhkan lah sakit anakku ini.. Betapa aku terlalu menyayangi anakku ini..
apa yang ku harapkan xdelah perkara yang serius.. kalo betul pun kena gigit nyamuk harap disembuhkan dengan segera..

tapi kalo nak kata kena gigit nyamuk sebelum ni xpernah pun jadi macam ni.. lagipun Akim dari kecik memang xde masalah kulit.. hanya tuhan jer tahu apa yang berlaku sebenarnya..
harap2 tidaklah seperti perkara yang aku tengah fikirkan ni.. 

YA ALLAH, YA TUHANKU LINDUNGILAH ANAKKU..

Monday, June 18, 2012

Bertukar Susu Formula

Sekarang Akim telah bertukar susu.. kalo dulu dia minum anmum assential tapi sekarang telah bertukar ke enfagrow A+.. ni pun sebab entah kenapa dengan tiba2 dia tak boleh nak poo poo.. sampai seminggu xbleh nak poo poo.. asyik nangis jer, mungkin rasa nak poo poo tapi tak boleh keluar.. sembelit agaknya. 
so mama n papa pun gi lah sinsei tanya apa ubat yang boleh bagi akim makan untuk melegakan perut dia..

sekali sinsei tu bagi ubat minum, entah apa nama dia.. minum sekali petang n sekali lagi sebelum tido.. 
bangun jer pagi esok dia pun dah boleh poo poo.. sinsei tu kata ubat tu untuk kasi senang keluar..
tapi betul2 berkesanlah ubat tu.. satu hari tu sampai 5 kali dia poo poo.. yelah dah simpan stok seminggu..

Ada orang kata mungkin disebabkan susu formula.. akhirnya mama ngan papa decide untuk tukar dia punya susu.. mama ada dua pilihan samada Mamil Gold ataupun Enfagrow A+..
papa pun pilihlah Enfagrow A+, sebab dulu masa Akim kecik pernah bagi dia minum Dumex tapi dia xsesuai asyik muntah2 jer.. Mamil Gold kan brand Dumex jugak tu yang papa taknak bagi cuba lagi..

Mama n papa start tukar susu Akim dari awal bulan lagi.. sampai ke hari ni nampak macam ok je.. Tapi kitaorang xberani nak beli banyak2.. beli satu kotak habis baru beli lagi.. bukan apa takut dia xsesuai plak.. 
genap sebulan kalo xde masalah apa2 baru bleh beli untuk stok sebulan punya..
macam susu Anmum Essential tu ada beberapa kotak lagi belum buka.. so terpaksalah bagi kat orang lain yang anak dia minum susu tu..

Sampai harini nampak Akim macam ok je minum susu tu.. So harap akan berterusan ok lah yer.. 
Apapun yang mama n papa buat semua untuk Akim.. segala-galanya untuk Akim..

Anmum Essential Step 3 with Gangliosides, SA, DHA, FOS, Inulin, EFA, EAA _ Phospholipid (Plain) milk powd122.GIF
Previous Milk Powder

Attached Image 
Current Milk Powder

Harap2 Akim ok minum susu ni.. mama malas nak cuba susu lain lagi.. sementara tengok oklah n mama harap berterusan ok tu.. lagipun Akim dah besar dah.. bulan 10 ni genap 3tahun.. so dia dah xberapa banyak sangat minum susu.. 3 kali sehari jer.. 
 

Happy Father Day

Selamat Hari Bapa.. mama ucapkan pada my lovely papa.. thank for everything.. harap hidup kita sentiasa happy2 selalu dan diberkati Allah..
Sorry, papa xcelebrate pun.. semalam tak sempat.. takpe nanti ada masa kita celebrate yer..
apapun mama ngan akim sayang papa sangat2 tau.. 
We love u very much..


 
 My lovely papa.. Thanks for your love n everything..
I love u so much..

Wednesday, June 13, 2012

Hoorey2 Bos Xde....

Wah tajuk bukan main lagi erk.. Skali bos baca mampus aku.. Hihihi.... Start from monday semua bos xde.. Diaorang menghabiskan duit company gi overseas.. Opppssss terlebih sudah.. yang bos besar gi USA tenggok dia punya anak blaja kat sana.. pergi dari 11hb smpi 28hb nnt baru balik.. tu yang semua hip-hip hoooray.. Bos no dua plak ngan taukeh soh (merangkap bos aku) gi taiwan ada urusan company.. So sekarang sebelah aku ni kosong.. tu yang tiba-tiba jer ada semangat nak update blog ni..

tapi next week diaorang dah balik.. so. this week jer sebelah aku kosong.. so, this week jugak aku relaks sikit.. kalo x, ada jer yang nak kena buat.. yelah bos tadi mesti nak suruh anak buah jer buat kerja kan.. diaorang cuma mengarah jer.. Tapi banyak jugak kerja yang nak kena buat sebab buat dua orang punya kerja.. tapi apapun xdelah rasa tertekan sangat macam masa bos ada kan.. bos besar ngan bos no 2 ni lelaki, yang taukeh soh ni bini pada bos no 2 tu.. taukeh soh nilah bos aku.. admin n purchasing manager.. dia ni jenis variable punya.. bila dia duk kat QA dia bleh jadi QA manager.. asal kat mana dia duk dia bleh jadi manager.. sebab semua pasal kilang ni dari A to Z semua dia tau.. tu yang aku salute kat dia.. kalo aku xbleh nak bw semua tu.. kilang ni kalo xde dia susah jugaklah.. lagi satu bos pun suka dengar cakap dia jer.. apapun pun keputusan or cadangan dia bos setuju.. tapi nasib baiklah dia ni baik, bukan jenis kejam punya.. itulah dia bos aku.. ok cukup citer pasal dia..

tadi tengahari aku n kawan2 gi bergumbira makan KFC kat bukit pasir.. ambik masa rehat lebih sikit.. lagipun bos xde kan, so blehlah relaks sikit.. sory ye, bukan curi tulang tau.. kitaorang keluar punchcard tau.. kena tolak gaji punya tau, so xde istilah curi tulang or makan gaji buta.. hihihi.. kitaorang keluar makan berempat tadi aku, ms er, sally n ms lim.. hehehe, diaorang ni semua chinese aku sorang jer malay.. kebetulan kat KFC tadi pun semua yang tengah makan chinese.. xde sorang pun malay.. tu member-member aku cakap melayu semua puasa harini... aku ni kat kilang memang banyak kawan ngan chinese.. kat office aku jer sorang malay.. so nak xnak kenalah kawan ngan diaorang.. tp diaorang semua ok2 jer pun.. xdelah sombong-sombong pun..

Ni sambil update blog sambil lah kitaorang borak-borak.. tapi borak-borak pun buat keje jugak tau.. kitaorang ni xdelah jahat sangat, asal bos xde jer xbuat keje.. kitaorang still buat keje macam biasa ok, cuma relaks sikit..

Ish, petang-petang ni rasa macam nak makan pisang goreng plak.. walaweh, dah macam-macam plak aku ni.. oklah aku nak gi gosip-gosip jap.. ok, tata titi tutu...

Monday, June 11, 2012

Wedding Zairidon

Cite 2 sabtu yang lepas.. Hehehe, cite dah basi baru nak update.. Kesibukan yang teramat sangat, so hari ni baru dapat update.. Ok, layan gambar bawah ni:-

Ketibaan pengantin..

Pengantin tengah di silat..

Pengantin tengah bersanding..

Pengantin lelaki tu kawan kerja aku.. Dia technition kat kilang.. Orangnya baik n happy go lucky.. Memang sepadan lah diaorang ni.. 
Wish u Happy 4ever with your beloved wife..